27 Ağustos 2015 Perşembe

Karabükte Toprak Altında Kalan İşçi Kurtarıldı

Karabük'te, bir inşaatta elektrik kablosu döşemesi sırasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi 27 yaşındaki Ahmet Erdoğan, 3 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.

Toprak Altında Kalan İşçi 3 Saat Sonra Kurtarıldı
Karabük'te, bir inşaatta elektrik kablosu döşemesi sırasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi 27 yaşındaki Ahmet Erdoğan, 3 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı.
Olay, akşam saat 18.30 sıralarında Bahçelievler Mahallesi 148 No'lu Sokak'ta yapımı devam eden 5 katlı bir apartmanın inşaatında meydana geldi. Ahmet Erdoğan, apartman ile istinat duvarı arasında elektrik kablosu döşemek için kazılan yaklaşık 2 metre derinliğindeki kanalda çalıştığı sırada göçük oluştu. Kafası dışarıda toprağa gömülen Erdoğan'ı gören arkadaşları yardım istedi. Olay yerine AFAD, ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Erdoğan'ı kurtarmak için başlatılan çalışmalarda dolgu toprağın kaymaması için küreklerle ve tahtalarla set oluşturuldu. Erdoğan, çaresiz bir şekilde kurtarılmayı bekledi. Arkadaşların elleriyle kazdığı toprak daha sonra kepçe ile kazıldı. Son olarak ayakları çıkartıldıktan sonra kepçeye konan Erdoğan, arkadaşlarının ve kurtarma ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışması sonucu kurtarıldı. Olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. - K

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder