23 Ağustos 2015 Pazar

Et Satışı İnternete Girdi

Karabük'te 2011 yılında Karabük-Kastamonu karayolu üzerine 4 bin metrekarelik alana kırmızı ve beyaz et işleme tesisi kuran Ali Esat Bakar, 2015 yılında da halkın daha ucuz ve güvenilir et yemesi için Karadeniz Bölgesi'nde fabrika satış mağazası açtı.

Et Satışı İnternete Girdi, System.String[]
Karabük'te 2011 yılında Karabük-Kastamonu karayolu üzerine 4 bin metrekarelik alana kırmızı ve beyaz et işleme tesisi kuran Ali Esat Bakar, 2015 yılında da halkın daha ucuz ve güvenilir et yemesi için Karadeniz Bölgesi'nde fabrika satış mağazası açtı. Firma ayrıca internetten de il bazında et satışı yapıyor.

Yatırımcı Ali Esat Bakar, aslında Kastamonulu olduğunu belirterek, 32 yıldır ticaretle uğraştığını söyledi. Ticarete babasının bakkal dükkanını devralarak başladığını anlatan Bakar, "Daha sonra ise bir LPG tüp firmasının Kastamonu bayiliğini alarak ticarete devam ettim. 2011 yılında 4 bin metrekarelik alan üzerine kırmızı ve beyaz et işleme fabrikası kurdum. Yurt içi, yurt dışında da bazı Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine buton döner ihracatı yapıyoruz.” dedi.

Bakar, 2011 yılında işe 10 kişi ile başladığını, zaman içinde 60'a ulaştığını ifade ederek, "Tesisimizde günlük 10 ton eti işleyip halkımıza sunuyoruz. Böylece bölgemizdeki besicilerimize de destek veriyoruz. Tesisimiz sayesinde birçok besihane tekrar faaliyete başladı. Ayrıca çalışanlarımızın bir meslekleri olmuş oluyor. Ev hanımlarını da çalıştırıp onların aile bütçesine katkı sağlamış oluyoruz.” diye anlattı.

Firmasının ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemleri, ISO 22000-2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri belgelerine sahip olduğunu kaydeden işadamı Ali Esat Bakar, şöyle devam etti: "2015 yılında hemen tesisimizin yanına bir fabrika satış mağazası yapmaya başladık ve 2015 yılının Haziran ayından itibaren halkımızın hizmetine sunduk. Tesislerimizde tüm hijyenik kurallara uygun bir şekilde işlenen beyaz ve kırmızı et türlerini halkımız, piyasaya göre yüzde 20 ile 30 arasında daha ucuz alabiliyor. Böylece Karabük'teki hayvan üreticileri kalkınsın, köylerimize göç geri dönsün, halkımız kaliteli ve ucuz et yesin amacımızı gerçekleştiriyor. Özellikle hafta sonu yoğun bir şekilde et satışımız oluyor.”

"ETLERİMİZ YÖREMİZE AİT"

Yöredeki besihanelerde tamamen doğadaki otlarla organik olarak beslenen büyükbaş hayvanların etlerinin hijyenik bir ortamda işlendiğini kaydeden Bakar, "Tabir yerinde ise kekik deposu olan ormanlarımızın kekikleri ile beslenen bu hayvanların leziz etleri halkımızla buluşuyor. Ayrıca Tarım, Gıda ve Köy İşleri İl Müdürlüğü ekipleri de tesisimizi devamlı teftiş etmektedirler. Yerli üretim ucuz bir şekilde halkımız ile buluşuyor.” ifadesini kullandı.

"İSTEYEN İNTERNET ÜZERİNDEN SİPARİŞ EDEBİLİYOR"

Yine bir ilke imza attıklarını belirten Bakar, "Çeşitli nedenlerle fabrikamıza gelemeyen müşterilerimiz için bir internet sayfası kurduk. etgor.com internet sitesine giren veya 444 75 85 telefonu hattını arayan müşterilerimize istediği kırmızı veya beyaz et ürünlerini en kısa sürede eksi 18 dereceli soğuk hava depolu araçlarımız ile müşterilerimizin evine kadar teslim ediyoruz. Eğer müşterimiz eti beğenmezse geri iade alıyoruz. Müşterilerimiz şundan emin olsunlar; seçtikleri et ürünü hijyenik şartlarla paketlenip günlük taze ettir. Şu ana kadar yüzlerce müşterimize teslim ettik. Hiçbir şikayet gelmedi. Şu anda Karabük il merkezi ve ilçelerine hizmet veriyoruz. En kısa zamanda bayilerimiz aracılığı ile tüm Türkiye'ye internet üzerinden et siparişi alabileceğiz. İnternet üzerinden et siparişi Türkiye'de bir ilktir.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder